Eva-Britt väver och syr

Min dagbok

28 mars 2021, helt underbar dag på fjället i Funäsdalen, vår kära son Fredrik (VILDE BILL) på scoter, Jessica åkte skidor och vi gamlingar gick upp till Malmbäcksstugan, strålande sol och sista dagen för denna gång.

Julaftonsfrukost tillsammans med dessa småtomtar och en helt underbar utsikt över fjällen och Funäsdalen.

Julgranen i Funäs

Kvällspromenad julaftonskvällen i Funäsdalen

Julafton 2020 i Funäsdalen med Fredrik och Jessica.

Julafton 2020 Mina två killar

Juldagen 2020, skotertur upp på fjället

16 november 2020, så ledsam dag för husse och matte vår lilla Anna min älskade lilla ”Fjällros” har somnat in och flyttat upp till Hubert och Douglas i himlen, är ett så stort tomrum efter dig vårt lilla hjärta.❤️❤️

14 juni 2020, tidig skön morgonpromenad i skogen i Äppelbo.

13 juni 2020, vilken födelsedag, champagnefrukost på bryggan i Äppelbo❤️❤️🐾

Sept 2019, Anna och jag på promenad uppe i Funäsdalen där vår son och hans sambo bygger en fjällstuga, vi var där några dagar och försökte vara så behjälpliga som vi kunde.

12 augusti 2017, tyvärr min kära make hann jag bara med att få ett foto när du passerat, enda jag kan skylla på är att du cyklade alldeles för fort för att jag skulle hinna med att fota, men jag fick i alla fall med baksidan av dig och din cykel, är så imponerad av dig som kom i mål på så bra tid. (Fjärde cyklisten nerifrån)

12 augusti 2017, så här glada är min dotter och måg när dom tar första backen mot Mora, bara lite över 9 mil kvar, kan bara tala om att det gick jättebra ända fram till mål.

Tidig morgon den 12 augusti 2017, ett glatt gäng som är klara för färd till Sälen och ska köra cykelvasan.

15 juli 2017, en riktigt bra dag med många glada härliga människor som besökte Bruksmarknaden i Stjärnsund. Tyvärr hade jag glömt en korg med vävda löpare hemma, men försäljningen gick bra ändå trots mitt slarv.

1 juli 2017, har varit på Bruksmarknaden i Stjärnsund för första gången med mina produkter, det var strålande väder och många besökare, dit kommer jag att åka fler gånger.

Räkmacka i Lomma Söndag 26 mars r2017

Mellan matcherna tog vi bilen och åkte runt och såg oss omkring i Skåne, sista dagen åkte vi ut till Lomma och åt räkmacka och bara njöt i solskenet. Avslutade i Lomma med supergod Lommaglass och nymalet kaffe.

Så härligt vi hade Söndag 26 mars 2017

Vi bara njöt av allt vackert vi upplevde. Härliga tjejer som spelade handboll, underbart vackert Skåne, och framför allt att få tillbringa en hel helg tillsammans med min son och barnbarn. Allt detta gjorde vi helgen 25-26 mars 2017

Den 20 februari 2017. Härlig vinterdag i skogen, Anna stortrivs🐾

En underbar solskensdag

12 november 2016, en helt underbar solskensdag, varit ute i skogen med vår kära "lilla" Anna, när vi kom hem tog vi ut fårskinnsfällar och satt oss i solskenet och bara njöt till en kopp varm glögg och pepparkakor med ost.

En höstdag i Äppelbo

28 oktober 2016, idag har vi varit upp till stugan i Äppelbo och gjort vinter i strålande solsken, så det kändes lite vemodigt att lämna vårt lilla paradis för i år. Vi avslutade med att åka upp till Nunnis fäbodvall i Brudskogen och fotade lite av mina fårskinns och vävda alster. Helt underbart uppe på vallen denna soliga, härliga höstdag, helt stilla på vallen alla har visst gjort vinter i sina fäbodstugor för detta år.

Tack snälla Nunni som alltid ställer upp och lånar ut din vall till mig när jag vill fotografera mina alster.

Frukost på hotellet

Lördagen den 17 september 2016, en helt underbar frukost på hotellet. Det är min väninna Kicki Bergström som njuter av hotellets godsaker.

Vilken härlig helg vi hade, god mat och bara få göra det vi tycker är så roligt.

Fårskinnskurs

Torsdag kväll den 15 september 2016. 

Nu är snart allt nerpackat för fårskinnsutbildning i Mora, allt var inte klart att jag skulle kunna åka då jag blev sjuk veckan före i borelia, men nu känns det mycket bättre så i morgon åker vi Kicki Bergström och jag upp till Mora och lyxar till det lite med att bo på hotell och bara få göra det vi brinner för.

Cykelvasan

13 augusti 2016, tidiga morgon sticker min kära killar far och son som ska upp till Sälen och cykla vasaloppet. Är så stolt över dessa två som klarade 9,4 mil.

Julafton 2015

"Lilla"Anna och Kent.

En lite annorlunda julafton, Kent, "lilla"Anna och jag firar julafton på ett helt annorlunda sätt som vi Aldrig gjort tidigare, då vi var ensamma gjorde vi i ordning lite varm glögg i termos och grillkorv och lite annat smått och gott, packade ryggsäcken och gick ut i skogen till en liten tjärn, gjorde upp eld och bara njöt.

Juldagen kom våra båda barn hem med sina familjer, så 2015 blev det två julaftnar helt olika varandra.

Förberedelse för julmarknad

5 december 2015, full fart med förberedelser inför julmarknad i

Smedjan Stjärnsund.

Hämtning av min Öxabäcks vävstol

Husse och "lilla" Anna vid en jättebra rastplats i Hova, Anna kunde springa av sig lite energi på en stor äng intill rastplatsen.

10 juni 2015, idag har jag, Kent och vår "lilla" Anna varit ner till Öxabäck och hämtat min nya vävstol på fabriken, min vävstol är 150 bred med 10 skaft och trampor. En jobbig men rolig resa med många stopp då Anna måste få röra på sig lite då och då

Modevisning på Stadshotellet i Trosa

28 april 2015. Modevisning från vår dotter Maries butik i Trosa, Lady M.

Min kära familj, som även gick mannekäng denna kväll.

Toppenkväll!!

30 mars 2015, vår första dag i San Francisco, vi åker spårvagn till Fisherman´s Wharf.

1 april, hela gänget i Napa Valley, helt underbart ställe, vinprovning på kvällen med en helt fantastisk utsikt.

3 april, nu har vi åkt High Way 1 som går jämte Stilla Havet och kommer nu till Santa Barbara där vårt älskade barnbarn Sofie studerar. Santa Barbara City College.

Skottning av tak på stugan i Brusbäcken

Kent skottar av taket på vår bastu.

5 februari 2015, idag har vi varit upp till vår stuga i Äppelbo och skottat av taken, det var verkligen behövligt, nu hoppas vi att det inte kommer mer snö i år för nu räcker det med snöskottning.

Älskade Barnbarn

4 februari 2015 Idag kom vårt barnbarn Oskar med sina kompisar, skulle till Romme och åka skidor, vilka helt underbara ungdomar.

Trevlig dag med god vän från Hedemora

Förgyller ett hem i Hedemora

29 januari 2015, idag kom en god vän till mig med en stor kassa med helt fantastiska påslakan, innan hon åkte hem köpte hon två små dukar och ikväll kom ett meddelande med denna bild till mig, som ni ser så kom duken helt till sin rätt.

Underbar vinterdag

27 januari 2015, en helt underbar solig vinterdag, var ute i skogen i mer än två timmar, vi måste bara stanna upp ibland och lyssna på fågelkvittret. Anna stortrivs.

En rompa som väntar på vävstolen

Första rompan 2015

23 januari 2015, idag har jag varpat till en gåsögonmatta, linvarp roströd 8/5

Hemma hos Emma

17 januari 2015, har idag varit upp till våra goda vänner Inga-Lill och Dan i Äppelbo, åkte först hem till Emma med hennes mattor som hon ska lägga i sitt nyrustade hemtrevliga kök. 

Härlig helg med god mat och dryck och långa promenader.

Tack våra kära vänner.🙂

På väg till julotta i Trosa kyrka

Marie, Kent och Mats på väg till julottan. Jag är också med men måste hålla i kameran.

Juldagsmorgon 2014, upp tidigt och rasta hundarna före julottan, en helt underbar skön morgonpromenad innan vi gick vidare till kyrkan. När vi kom hem tillbaka blev det varm chokald med grädde och rom. Inte helt fel.

Julafton på Nilssongården i Trosa

Jullunch tillsammans med familjen Nilssons, tyvärr så saknas värdfolket på bild, Marie och Mats.

Julafton 2014, i år firade vi julafton hos vår dotter Marie och hennes familj i deras vackra hem Nilssongården.

Skogspromenad med vovvarna

17 dec 2014, Nu är Frank hos oss på jullov, så härligt att få nästan 4 veckor tillsammans med Anna, dom är helt fantastiska med varandra.

Förberedelser inför Stabergs Julmarknad

21 november 2014, idag är det full fart med förberedelser inför Stabergs Julmarknad där jag ska sälja mina fårskinns och vävda alster för 6:e året, det är alltid lika roligt att åka till Staberg, underbart härlig miljö och härliga människor, hoppas att vi får fint väder och att många kommer med påfyllda börsar.

En skön höstdag i Äppelbo

19 oktober 2014, har idag levererat mattan till Emmas trapp, fick även se hennes valpar som var 7 dagar gamla, så otroligt söta. Efter det god älggryta hos våra goda vänner i Äppelbo och en skön långpromenad i skogen, sen var det bara att sätta sig i bilen och åka hem till Hofors.

Stabergs Julmarknad

16 oktober 2014, har idag fått bekräftelse från Staberg, då jag har och har haft så många beställningar så börjar jag bli orolig för Staberg, men det ska nog lösa sig.

Det ska bli så roligt att komma dit och träffa alla härliga utställare och framför allt alla härliga besökare.

Solig höstpromenad

Är så mycket som doftar.

13 oktober 2014, härlig höstpromenad i skogen bara njöt av alla vackra höstfärgen. Inga älgjägare då dom endast jagar i helgerna. Anna njöt i fulla drag att bara få springa fritt, men tyvärr måste vi vara väldigt observanta på henne då varg setts inte långt ifrån vår underbara skog.

Reporter från en lokaltidning hem till mig.

10 oktober 2014, idag har det varit en reporten från en lokaltidning hem till mig och gjort intervjuer om min vävning. Så roligt att någon uppskattar det jag gör och vill förmedla det vidare.

17 oktober 2014. Idag har tidningen kommit och jag var med på första sidan och även hela mittuppslaget, nu känner jag mig verkligen stolt.

Min utställning

6 september 2014, idag öppnade jag min första utställning med ett vackert höstväder och mycket folk som kom och tittade på mina vävda alster, en mycket givande dag och så många underbara människor.

Förberedelser inför min utställning i Rättvik

5 september 2014, har ikväll varit upp till Hemslöjden/Handslaget i Rättvik och gjort i ordning för min alldeles första och egna utställning. Jag hann inte plocka upp allt innan en kund handlade av mina lite större vävda alster. Så roligt och vilken rivstart.

Nu är vi på väg hem och i morgon öppnar jag min utställning kl 10, spännande......

Regnväder

24 aug 2014. Idag är det ett riktigt busväder,"regnet står som spön i backen", och då passar jag på att sitta vid symaskinen och sy ihop mattrasor.

Två riktiga vänner.

Söndag 10 aug. Snart är det dax för oss mormor och morfar att åka hem till Hofors, först har Sofie och jag en riktigt skön stund i solen under det gamla äppelträdet.

Dagen efter

Söndag 10 aug. God morgon kära Sofie, inte helt lika alert som kvällen innan.

Santa Barbara, California väntar.....

Lördag 9 aug 2014, fest för vårt älsta barnbarn Sofie som på fredag lämnar Trosa för studier i Santa Barbara. Lycka till vårt hjärta.

Min födelsedag Fredagen den 13:e

Vårt barnbarn Sofie och vår dotter Marie

Fredagen den 13:e, ja det är bara att erkänna, jag är född fredagen den 13:e men kan inte påstå att det har fört olycka med sig, tycker att jag har haft ett bra liv.

Idag åkte vi ner till vår dotter Marie och hennes familj i Trosa och där firade jag min födelsedag, blev bjuden på god mat och gott vin.

Bröllopsdag

Jag njuter av god sallad och Anna njuter av skuggan och en skål vatten.

Pingstafton, idag har vi vår 46:e bröllopsdag, firade med utelunch(Anna var med och firade) i Leksand. Hade först hejat på vår son Fredrik och hans fru som cyklade Siljan runt. En helt underbar dag med en stor sol och härliga miljöer i Leksand.

Resa till Öxabäck, många stopp för fika.

2 juni, idag är jag uppe med "tuppen", sitter i bilen 6.15 och är på väg ner till Öxabäcks vävstolsfabrik för att köpa men ny vävstol, det blir ett stopp i Borås där jag gör ett besök hos Ås vävgarner, och köper garn till löpare som jag ska sätta upp i min nya vävstol. Vi gjorde många stopp då vår lilla Anna(pointer) var med och hon måste få komma ur bilen ofta. På väg hem stannade vi till i Lyrestad där min mans bror och sambo campar med sin husbil, blev en "gofika" där ett par timmar, sen bar det av hemåt igen. Hemma igen 00.15 då var jag så trött men  lycklig över min nya vävstol.

En liten parvel

22 maj, vaknade av ett enormt skrik på fåglar en liten bit från vår stuga, det visades att det var två tranor som sprang runt och skrek på en liten myr intill vår stuga, när Kent nåra timmar senare stod och målade var det något som pep vid han fötter och där stod en liten fågenunge (troligtvis tranornas fågelunge), vi kollade lite vad den tog vägen och den återvände troligtvis till sina föräldrar. Den lilla parveln tog hela vår uppmärksamhet den dagen och framför allt måste vi hålla koll på Anna vår fågelhund.

Brudskogen

21 maj, en helt underbar eftermiddag vid Brudskogens fäbovall och kameran i beredskap att fota allt vackert. Fick låna Nunnis fäbostuga för att fota mina mattor, jag kan inte med ord beskriva denna omgivning med en stor sol och ett enormt fågelkvitter och det var bara jag och alla fåglar på vallen denna eftermiddag. När jag kom hem till Brusbäcken hade Kent maten färdig, jag säger det ännu en gång, Äppelbo är balsam för min själ. Har kommit hem idag och längtar redan........

En skön eftermiddag i mitt växthus

15 maj, idag har jag tillbringat många timmar i mitt växthus och fållat 3 st mattor i svart varp, jättebra att sitta i växthuset där det är perfekt ljus när man ska sy med svart bomullsvarp. Imorgon går bussen kl 7.30 till Forsa vävmässa, alltid lika roligt att åka till Forsa då man kommer hem med så mycke inspiration, den största inspirationskällan är Forsa Folkhögskola där det är så mycket fina vävda alster.

Rosendals Trädgård

10 maj, besök på Rosendals Trädgård inte det allra bästa vädret men vad gör det när det är så mycket vackert att se. Åt god varm rotsakssoppa med ett glas vin, sen blev det en långpromenad hem, Anna och Frank hel slut, dom sov hela kvällen.

18 årskalas

Mina båda 18-åriga barnbarn. Sara som fyllde den 11 april och Oskar som fyller idag.

9 maj, idag är vi i Stockholm på 18 års kalas, det är vårt barnbarn Oskar som fyller år, jättegod middag med hela vår familj och Oskars kompisar, Anna trivdes som fisken i vattnet alla kliade och smekte henne hela kvällen.

Eftermiddag hos Anna

22 april, har varit till Anna Thomasson i Fors, alltid lika roligt att träffa Anna, förstår inte att hon har så mycket av glädje och inspiration att dela med sig till andra. Är helt underbart att får går runt i hennes vävateljé och titta på allt fint som hon väver.

Trosa Stadshotells spa.

10 april, spadag tillsammans med min kära dotter Marie på Trosa Stadshotells Spaanläggning, vi hade helt underbara timmar tillsammans, vi fick lerbehandling och massage som var så välbehövligt både för Marie och mig, efter det satt vi bara och slappade, pratade och bara njöt med ett glas "skumpa". Efter dessa sköna timmar tillsammans gick vi in på Stadshotellet och tog varsit glas rosé och lite tilltugg och fortsatte att prata. Vilken helt underbar dag att bara få vara tillsammans med min dotter(bara vi två)......

Viktoria i sin ateljé Loppberga

9 april, idag har jag varit till Viktoria i Stallarholmarna utanför Mariefred hon har bloggen Loppberga, hon är helt enorm att väva mattor och sätta ihop färgen som gör att hon får effektfulla mattor, vi hade så trevliga timmar tillsammans och utbytte erfarenheter och gav varandra tips i vårt stora intresse vävning, hoppas att vi träffas snart igen.

Mina linlöpare är nu färdigvävda.

8 mars, nu har jag vävt klart mina linlöpare, fick insperation efter en långpromenad med Anna i strålande sol, när vi kom hem satte jag mig och vävde klart. Allt går mycket lättare när solen visar sig. Nu är det bara fållning kvar.

Barndomsträff hos Inga

Inga och Eva

26 februari, idag har 5 barndomskamrater träffats hemma hos Inga som är bosatt i Borlänge, Inga och Monica har jag inte träffat på över 50 år, så ni kan förstå att det blev en hel del att prata om, Gun-Marie och Eva bor i närheten av mig så dom har jag träffat under åren. Nu har vi bestämt att vi ska träffas igen snart.

Minnesrik dag.

Ny väv på gång i lilla vävstolen

8 febr denna vecka har jag varpa en till linnelöpare, blev 12 meter och denna gång är det med tre svarta ränder, har dragit på, solvat och skedat väven så i morgon ska jag knyta fram och knyta upp för att ev komma igång och väva. Bild kommer senare.

Första "rumpan" År 2014

Nytt År 2-4 januari. Har i dagarna två varpat till matta som jag såg på Carl Larsson Gården i Sundborn, varpat i tunnt bomullsgarn och då jag fortfarande har ont i min rygg så klarar jag inte av att varpa allt på en gång, så därför varpade jag två rumpor,  men det gick bra så nu slipper jag gå och se glahålet i min vävstol.

Julafton i Sågen

Julafton 2013, Firade julafton tillsammans med vår son Fredrik och hans härliga familj och Fredriks svärfar Karsten, även en barndomskamrat till Fredrik och hans familj var med, en riktigt julafton med tindrande barnögon både stora och små, och mycket god mat(alldeles för mycket), tack för en underbar julafton. Saknade Marie och hennes goa familj.

Julmarknad i Smedjan Stjärnsund

Söndag 8 dec, vaknade och gick direkt upp och kollade hur kallt det är ute, termometern visade -17 grader, vet att det är kallare inne i Smedjan än ute, men det var bara att klä på sig så man håller sig varm, när jag kom till Smedjan var det kallare än vad jag föreställt mig, men söndagen gick men försäljningen var inte lika bra som förra året, men mina handledsvärmare är nu slut och jag vet ej när jag får mer skinn, men jag hör av mig när jag kan börja sy upp nya handledsvärmare till er som blev utan.

Julmarknad i Gamla Staberg

Den 23-24 november var jag på Gamla Stabergs Julmarknad, en seriös julmarknad med många duktiga hantverkare. Fick så mycket uppskattning av de saker som jag gjort under året.

Den 22 november. Nu är allt packat och klart för julmarknad i Staberg i morgon lördag och söndag, mina tomtar och vättar älskar att få följa och kanske få ett nytt hem någonstans i världen. Hoppas ni är många som kommer, är verkligen värt ett besök.

Anna Thommansson på besök

Den 8 november, har idag haft besök av Anna Thomasson från Fors, alltid lika roligt att träffa Anna, får många goda råd av henne då Anna är en duktig väverska. Vi gjorde ett besök på vävstugan här i Hofors och Anna blev imponerad av vår vävstuga.

Torsdag 8 augusti. Sista kvällen med gänget, god mat och gott vin, i morgon kl 7.45 lyfter planet från Alacante. Tack för allt ni gjort för mig under veckan.

Fredag den 2 augusti åker jag ner till Fredrik och hans familj i Spanien, på tisdag den 6 augusti gör vi en resa i bergen först åker vi igenom en stad som heter Alcoi, helt fantastiskt med gamla smala gränder. Fortsätter till Guadalest där vi klättrade upp på berget med en helt otrolig utsikt, på toppen låg en begravningsplats och det sägs att den platsen ligger så nära himlen man kan komma. Vi fortsatte resan till de l´algar där vi badade i sötvatten som kom från källor i bergen Fredrik och Ebba älskade att stå under vattenfallet och bara njuta. En oförglömlig dag.

Tisdag 6 augusti. Fredrik med vattenfallet bakom sig, där han och Ebba badade. Så vackert.

Tisdag 30 juli, nu är vi i Trosa och hjälper Marie och hennes familj att flytta till ett litet idylliskt hus från 1700 talet med en helt enorm trädgård.

Söndag den 28 juli, Förmiddagskaffe hos stintan Nunni som tillbringat hela sommaren med sina djur på sin fäbovall i Brudskogen, där har hon gjort smör, ost och idag bjöd hon på sockerkaka som hon gräddat på öppen eld.

Måndag 8 juli, Har idag haft en jättetrevlig dag hos Gun-Marie i Falun där hon bjöd på god lunch. Vi är tre barndomsvänner som träffades hemma hos Gun-Marie och det var så roligt för Lillemor har jag inte träffat sen 1965(tror vi), vi bodde alla tre under var barndom i Långnäs, det var så roligt att bara prata gamla minnen och bara njuta att få vara tillsammans, synd bara att klockan gick så fort. Tack Gun-Marie för allt.

Torsdag den 13 juni. Idag är det min födelsedag, och min stora dag ska b.l.a fira tillsammans med Sara på hennes skolavslutning, vi ska nu åka från Trosa till Nyköpings skola.

Onsdag den 5 juni. Packat ner lite av mina vävda saker som jag ska lämna till Ingrid (Äppelbo lamm), alltid lika roligt att åka ner till henne på en riktigt mysfika.

Tisdag den 14 maj. Nu har vi kommit hem från stugan, varit där upp i 14 dagar, jag har vävt, kluvit ved, långpromenader i skogen där jag får min inspiration och framför allt har jag bara njutit av stillheten och det enorma fågelkvittret. Nu har trollen kommit närmare vår stuga, när vi var upp tidigare i vår var dom halvvägs upp från byn, men nu har vi trollfar alldeles i närheten av stugan, det känns tryggt att han finns där.

Monica Johansson 04.10.2019 07:08

Hej så fina vävnader. Jag har nyss börrjat väva, så kul. Kan man köpa vävnota av dig

obat 24.08.2018 02:35

http://taufikseptian.my.id/
http://obatdarahtinggi.site/
http://obatdarahtinggi.my.id/
http://qncjellygamat.my.id/
http://walatrasehatmata.biz.id/
https://www.b

Birgitta Johansson 16.04.2014 12:43

Roligt att läsa din dagbok och se alla fina vävar du gjort.

Barbro Bransell 16.08.2013 09:33

Vilka härliga bilder.

Senaste kommentarer

06.11 | 21:58

Hej, Säljer du kuddar med vävtyg och fårskinn? Mvh, Anna

11.10 | 07:37

Hej! Nu är vårt andra barnbarn på gång och vi är säkra på att barnet ...

18.09 | 13:10

Hej! Jag undrar om det finns nallar att beställa? Tycker de på bilderna är så fi...

24.05 | 08:04

Vad du är DUKTIG Eva -Britt STOOOR KRAM från Ingrid