Välkommen till min hemsida Brusboden

Välkommen till min hemsida, jag heter Eva-Britt Lans och mitt stora intresse är vävning och fårskinnssömnad. Jag har en firma som heter Brusboden, namnet har jag tagit från Brusbäcken som rinner en liten bit från vår stuga i Äppelbo. Om det är något du är intresserad av eller har någon fråga är det bara att ringa till mig 0768136898 OBS! Om du skriver ett meddelande till mig kolla noga att rätt MAIL adress anges, har vid flera tillfällen ej kunnat svara då adressen ej stämde, vill så gärna ge ett svar🤗
Löpare i lin färdigvävda, fållade och märkta, löparna vävda i spetskypert.
Nu har jag vävt en till ripslöparväv, dom som jag vävde i våras har tagit slut och jag ville gärna ha några löpare med mig till julmarknaden i Gamla Staberg 19-20 november, så det blev till att varpa och väva en till ripsväv, men nu är dom fållade och klara.
Gjort två dörrkransar till Nilssongarden i Trosa, blev jättefina till detta vackra 1700 tals hus.
Handledsvärmare i fårskinn och vadmal med ullbroderi, jättevarma och sköna nu när hösten gör sitt antågande.
Idag fick mina handsydda små får följa med på en skön sensommarpromenad, eller kan det vara de tre (fyra) Bockarna Bruse som följde efter oss🤨🐑🐑🐑
Handsydda fårskinnsvantar med påsömsbroderi sydda till hjälpsamma och omtänksamma Eva-Maria, nu kommer du inte att frysa om händerna i vinter.
Nu är sommarmarknad i vackra Stjärnsund slut för i år för min del, och jag vill tacka alla mina underbara kunder som ger mig så enorm inspiration för mitt hantverk. Nästa år ses vi igen i Stjärnsund och är det något som du kommer på att du skulle köpt så är det vara att komma hem till mig. Många sensommarkramar till er alla Eva-Britt
Söta lilla Niki med Fårskinnsnallen Saga som Fredrik ”fredriksfika” köpte till denna lilla solstråle i Trosa. Så underbar sommarbild🥰
Två fårskinnsnallar färdigsydda, nallarna helt handsydda av fårskinn av hög kvalitet, nallarna stoppade med fårskinn. Hör av dig om du är intresserad.
Nu har jag klippt ur två rosengångsmattor, kan inte förstå att jag efter minst 40 år tycker så mycket om rosa igen. Den ena mattan kommer att ligga på ett golv i ett vackert hem i Stjärnsund.
Nu är mina löpare färdigvävda och fållade, Som jag tidigare skrev så är detta ett vävmönster efter min mormor som hon vävde mattor efter, kommer ihåg att hon hade en sådan matta i kammaren, vävnotan är 100 år gamma, är så lycklig att jag sparande alla gamla vävböcker efter min mor och mormor.
Klippt ur tre långa mattor i glesrips, grå/vit mattvarp. Lilla nallen Lukas ska resa till Stockholm på tisdag.
Sytt ett par fårskinnstofflor till en liten kille, varma och sköna😍
Fårskinnsvantar färdigsydda till ett par i Schweiz, fårskinnet är färgat och vaxbehandlat på lädersidan🤗
Fälltäcke färdigsytt till kund. Fårskinn från Kennel Jenzans får och hund, tyget har jag vävt i daldräll med dubbelspolat entrådigt ullgarn från Ås vävgarner. Tyget vävde jag i olika grå/vita nyanser, blev fint till det mörkgrå fårskinnet.
Handsydda fårskinnsvantar till kund i Trosa som inte behöver frysa om händerna i vinter.
Nu har jag sytt vår fårskinnsfäll klart, många timmars arbete då jag sytt allt för hand, tyget har jag vävt i dubbelspolat ullgarn från Ås vävgarner.
Välkomnar in i värmen med fårskinnskransar på vår ytterdörr. Går bra att beställa till julen 2022.
Fårskinnsvantar färdigsydda till kund i Dalarna. Fårskinn, vadmal från Hedgrens i Malung och broderade med ullgarn från Dala-Floda.
Sytt ännu en kudde i kläde och broderad med ullgarn.
Nu är mina löpare fållade och klara, även kudde vävd i vitt ullgarn med en smal rand i rött, kudden vävd i munkabält, baksidan i vadmal från Hedgren i Malung.
Två par vantar stickade i ullgarn och broderade men ullgarn. Garnet till vantarna kommer från Kampes Spinneri och påsömsgarnerna från Anna-Karin Jobs Arnberg och även från Dala-Flodas hemslöjd.
Tyg till mitt fälltäcke snart färdigvävd, kommer att kalla det för hjortronmyren i Äppelbo.
Fårskinnen hopsydda och bara väntar på att tyget i Daldräll ska bli värdigvävt.
Nu har jag gjort klar ännu en kudde i påsöm, denna är sydd av svart kläde och broderat i ullgarn. Blev riktigt nöjd 😄
Virkad väska i mormorsrutor beställd av kund och nu klar att överlämnas.
Två små nallar, lilla Linnea och lilla Assar som varit till Nilssongården i Trosa på besök, vi hade en strålande helg tillsammans med dotter och måg, barnbarn och ett litet barnbarnsbarn. Finns mer av fårskinn under fliken fårskinn.
Sytt ett antal sittdynor till vår sons fjällstuga i Funäsdalen, sittdynorna är sydda av fårskinn och vadmal. Lilla Asta är också med på bild men hon får inte följa med till Funäsdalen, hon ska resa till Skara❤️
Vilken glädje för mig, fick denna bild från en av mina härliga kunder som skickade denna fina bild på sitt lilla barnbarn Dante , hoppas nallen Asta och Lilla Dante kommer att få många fina stunder tillsammans. Tack Siv för den vackra bilden❤️
Matta i tuskaft, rosengång och inslag av vitt fårskinn är nu färdigvävd och ska nu bara packas och sändas till kund i södra delen av vårt land.
Så mycket renar efter vägen när vi åkte hem från Funäsdalen, har gärna kunnat ta en med hem, dom är ju för söta.
Ljuvlig vecka i vår sons fjällstuga i Funäsdalen är nu tyvärr slut, i morgon åker vi hemåt igen, så vackert väder vi haft denna vecka.
Nårgra meter kvar av mattvarpen, tänker prova att väva en matta till mig själv med inslag av bomullstrasor och fårskinn.🤗
Sytt klart två fårskinnskuddar med infällt tyg som jag vävt, tycker att färgerna i det vävda tyget påminner mig om en hjortronmyr.
Tre långa rosengångsmattor och en kudde i påsömsbroderi med grå baksida av fårskinn, ska förgylla ett vackert hem i Umeå.😍
Nu är mina sista mattor fållade och friserade, och även levererade till kund. Tyvärr så blev den en fördröjning med att dessa mattor blev färdiga på grund av att jag genomgick ett ingrepp i min hand och har ej kunnat väva under ett par månader, men nu är det bra igen.
Har sytt ett par fårskinnsvantar till kund som jag hoppas inte behöver frysa om sina händer i vinter. Tack Eva och Pernilla vid Tranås skinn som fixade ett så fint skinn till mig.🤗
Tre par fårskinnsvantar färdigsydda till kund, så nu behöver ni inte frysa när kylar smyger på oss❄️
Nu har jag sytt klar min kudde i påsömsbroderi, det har tagit lång tid att få den färdigsydd, men nu kan jag pryda vårt hem med denna färgklick. Jag känner mig nöjd😍
Nu har jag vävt klar en matta till kund i Köping och den lilla nallen Ronja flyttar till ett liter barn i Växjö🐵
Fick idag en beställning på en Fårskinnsnallen till ”lilla” Esthers lillasyster eller lillebror som kommer att göra sin ankomst till världen på fredag. Känner mig så glad och stolt när kunder återkommer och som denna fantastiska kund som skickade kort på denna lilla sötnos till mig. Önskar er tre ett riktigt lycka till på fredag. (fått lov att lägga ut bilden)
Varit uppe i stugan i Äppelbo och där får jag inspiration när jag får vara ute i naturen, sytt tre par handledsvärmare i kläde och broderat med ullgarn.
Nu är mina vävda dynor till stolar och soffan i växthuset klart, sytt flera hundra små kuddar som jag fyllt och stoppat in i varje vävd ruta, pillergöra🥰så nöjd👍
Ripslöpare efter mor Britts vävnotor som jag hittade när min mor inte fanns längre, det känns så bra att ta upp det min mor och mormor tidigare vävt.
Nu är min kudde med påsömsbroderi klar, har sytt på denna vackra(som jag tycker) kudde sen i somras då jag började sy en regnig dag i stugan, gjorde eld i vedspisen på verandan och kröp upp på soffan och började brodera, en dag som aldrig försvinner i mitt minne. Mitt första färdiga alster år2020
Två fantastiska söndagar i september 2019, kurs i påsöm för kursledare Anna-Karin Jobs Arnberg i bystugan Äppelbo. Så otroligt mycket vackert, jag blev helt lyrisk och nu vill jag sy och försöka komma ihåg allt som Anna-Karin lärde oss. Ett stort tack till eldsjälarna i Äppelbo lamm Ingrid och Anna-Maria som ordnar och fixar åt oss.
Har vävt klart linlöpare, nu är dom fållade och klara, ska nu levereras till respektive kund.
Anna och jag ute på härlig morgonpromenad i vår härliga natur runt vår stuga i Brusbäcken Äppelbo. Anna i lektagen trots sin ålder.
Härligt förmiddagsfika på verandan i Brusbäcken, sitter och syr på mitt påsömsbroderi.
Två små nallar som följde med på en härlig skogspromenad i Äppelboskogen.
Nu tränar jag på påsöm, har sytt ett par handledsvärmare i vit vadmal och broderat med svart ullgarn. Känner med glädje att det blir utbildning i Äppelbo till hösten i påsöm.
Har vävt grytunderlägg i piassava igen, är stor efterfrågan på dessa så jag vävde några när vi var uppe i Äppelbo. Har kunder som använder dom som löpare på sitt köksbord.
Disktrasor i 100% lin klara, efterfrågan har varit stor då dessa disktrasor är väldigt populära och framför allt miljövänliga.
Beställde en Doftjasmine hos Kickis blommor, har länge tänkt att en sån vill jag ha.
Nu är mitt allra första påsömsbroderi nästan färdigt, så roligt och jag känner redan att det ligger mig varmt om hjärtat så detta kommer jag att fortsätta med och använda till mina fårskinnsarbeten framöver, men tyvärr så finns det mycket att lära men jag kommer att få lära mig mer i Dalarna framöver, så många år jag drömt om detta och nu har jag äntligen kommit i gång.
Anna provligger på nya gåsögonmattan, roströd linvarp och beige/vita trasor.
Det är det här som gör att jag tycker att det är så roligt att fortsätta med mitt hantverk då jag får en sådan uppskattning från kund som varit till Gamla Staberg och köpt en löpare av mig. När jag kom hem ikväll trött och frusen efter en härlig dag i Staberg kom ett meddelande med denna fina bild. Tack Gun-Britt
Nu är mina glesripsmattor färdigvävda och friserade, det blev fyra långa mattor i grått, svart och vitt.
Ännu ett par skinnhandskar färdigsydda, dessa är endast fårskinn inget vadmal. Se mer fårskinnsprodukter under flik fårskinn.
En matta blev kvar till oss här hemma, vävde två till som är sålda. Vår matta vävde jag lite längre än dom som jag vävt tidigare, väldigt rolig att väva men lite jobbig.
Ripsmattor färdigvävda efter en gammal vävnota, som vanligt är min kära Anna med på bild. Mer inf om mattan under flik mina mattor.
Håller på att packa i för julmarknaden i Gamla Staberg lördag, söndag 25-26 november 2017
Nu är mina breda glesripsmattor färdigvävda, min ständige följeslagare Anna vill också vara med på bild.
Vi är inte bockarna Bruse, vi är Brusboden får.
Fick låna våra vänners bagarstuga i Dala-Järna och fota mina fårskinnskuddar och fårskinnsnallarna Tora och "Brusbäcks"Wille. Mattan som ligger på soffan ska jag försöka väva, fick låna en dörrmatta med mig hem, jag älskar att leta i gamla fäbodstugor och bagarstugor efter gamla slitna mattor och få väva dom på nytt.
Fårskinnsnallarna Tora och "Brusbäcks"Wille har satt sig tillrätta och hoppas att dom får stanna i denna gamla vackra välbevarade Bagarstuga i Dala-Järna. Önskar att denna bagarstuga varit min.
Vit fårskinnskudde med blått vävt tyg i Daldräll.
Mina kuddar i Östgötadräll är nu färdigvävda och ihopsydda, Kudden i stolen är en handsydd fårskinnskudde med Daldräll på framsidan. Vid intresse av mina kuddar kan du bara höra av dig.
Disktrasor
Vävt ännu en väv med disktrasor i 100% lin.
Min lilla Glimåkra vävstol.
Har idag lagt ut min lilla Glimåkra vävstol med kontramarsch till försäljning. Om den inte blir såld kommer jag att sätta upp den i Brusboden Äppelbo. Det sista jag vävt i min lilla vävstol är disktrasorna på bilden intill.
Min lilla vävstol är nu såld.
Brusbäcksvättarna och tomte helt i ull.
Brusbäcksvättar uppe i Brudskogen.
Mina fårskinnsnallar en höstdag i Brudskogen.
Fårskinnsnallar perfekt present till en liten nyfödd människa eller som en dopgåva.
Fårskinnsnallar
"Mor Britts" löpare som hänger på grinden in till Nunnis getter, men tyvärr så är dom inte på vallen denna höstdag. Vävt denna löpare efter en gammal vävnota efter min mor Britt.
Varit upp till Nunnis fäbodvall i Brudskogen och fotat mina fårskinnskuddar, en helt underbar höstdag i detta lugn på den vackraste fäbovall som jag känner till.
Kudde i fårskinn, infällt med Daldräll i blåa nyanser som jag vävt. Hörn på kudden i skinn och vadmal.
Måste bara lägga in ett foto på min Daldräll som jag vävt klart, ska sy fårskinnskuddar och då ska dessa sys in i kuddarna.
Här är några av familjen Brusbäcksvättar som även i år har förökat sig. Känns så tryggt att ha dessa små "troll" som vaktar min brusbod.
Löpare i lin, denna väv har jag vävt ett antal gånger både smalare och bredare, har även vävt kuddar.
Nu är första mattan urklippt, fållad och friserad, denna matta ska ligga på golvet i ett vackert hem i Dalarna. Har gärna behållit den själv.
Fyra mattor klara för leverans till Pia och hennes familj. Håller på att rusta ett gammalt hus och där ska dessa mattor ligga och pryda deras vackra hem.
Så fina blev Pia:s mattor i deras fina kök.
Första fårskinnskudden klar, jag ska sy fyra stycken.
Nu är mina löpare urklippta och fållade, vävda i min Öxabäck på 8 skaft och 10 trampor.
Mina vävda alster som jag har på utställningen i Rättvik.
Våra kära vänner, som alltid kommer och hälsar på när vi är i vår stuga på sommaren, snart är den härliga sommaren slut för dessa våra vänner, då får dom gå hem igen till byn, hoppas att vi träffas nästa sommar.
Tomtar och vättar.
Brusbäcksvätten
Fårskinnskudde
Fälltäcke och kudde i fårskinn.
Trasmattor vävda i Brusboden.
Trasmatta vävd hemma.
Draperi i bommulstrasor, vävt till vår son Fredrik.
Med vänlig hälsning
Eva-Britt Lans /0768136898

Ingrid 24.05.2022 08:04

Vad du är DUKTIG Eva -Britt STOOOR KRAM från Ingrid

Susann Friede Thulesius 23.02.2022 08:02

Godmorgon Eva-Britt, jag är mycket imponerad av ditt vackra hantverk.
I mars ska vårt barnbarn döpas och vad passar väl bättre till dopgåva än en fårskinnsnalle

Katarina 19.02.2022 20:06

Hej Eva-Britt!
Vilka fantastiskt vackra saker du gör! Håller du några kurser?
Vänlig hälsning Katarina

Linnea Hallberg 10.12.2021 09:52

Hej! Jag undrar om du var med på marknaden i Stjärnsund i somras? En bekant till mig köpte en sån fin fårskinnskrage där. Kan det varit du som sålde? Mvh Linnea

Ingegerd 28.08.2021 11:25

Googlade på vävda draperier. Fann din sida och blev begeistrad. Går det att beställa och vad är priset?
Hälsningar
Ingegerd

Eva-Britt Lans 02.09.2021 18:18

Kan inte nå dig på din mailadress, är den rätt?

Angelique Karlsdotter 22.03.2021 20:26

Hej, är intresserad av dina fina vitnosade nallar.
Mvh Angelique

Birgitta Johansson 14.09.2020 23:50

Vill gärna ha pris på nallar och hur man beställer betalar mm

Agneta 30.06.2020 13:50

Vad kostar dessa fina nallar? Går det
Att beställa?

Ingalill Asplind 25.08.2020 06:37

Vad kostar dessa fina nallar ........konstigt att det inte finns pris någonstans

Anna Ersman 30.06.2020 12:21

Hej!
Vad kostar fårnallen ?

Marie Eklöf 26.05.2019 17:56

Verkligen vackert hantverk. Ripsmattorna sagolika.

Eva-Britt 27.05.2019 15:58

Tack Marie, glädjer mig att du tycker om mitt hantverk.

Christina Brinnen 10.01.2019 09:12

Hej! Vilka fina fårskinnssaker! Har du lust att mejla till mig för mina frågor får inte plats här

Barbro Bransell 23.11.2018 11:00

Så fina alster du gör Eva-Britt!

Eva-Britt 23.11.2018 15:56

Tack snälla Barbro, hoppas Anna har skött sig. Kram

Ingrid Larsson 23.11.2018 08:06

OHHHH så mycket FINT !

Kram Ingrid o Nisse

Eva-Britt 23.11.2018 15:55

Tack Ingrid! Har varit till Gamla Staberg och plockat upp för helgens jul arknad. Kram till Nisse och dig❤️

Gun Wallstedt 16.01.2018 14:52

Fantastiskt fin hemsida och otroligt vackra arbeten.Kan man komma till Brusboda på studiebesök vi är en vävstuga i Kungsgården.

Siv Norman 11.12.2017 05:28

Hej EvaBritt
Jag är så imponerad av alla dina alster. Du är så duktig.
Skulle vilja beställa en trasmatta.

Agneta Kala 06.12.2017 09:36

Nu har jag äntligen kikat på din hemsida Eva-Britt och alla dina otroligt vackra saker som du har gjort och vävt på egen hand.Man tappar liksom andan så vackert

Christina Samuelsson 13.09.2017 14:10

Så mycket vackert! Var håller du hus? Meterpris på ripsmatta?

Evabritt 14.09.2017 09:47

Christina! evabritt.lans@gmail.com ska det vara.

Eva-Britt 14.09.2017 09:45

Hej Christina! Har försökt sända mail till dig, men det gick inte fram. Sänd ett mail till mig evabritt.lans@gmail så ska jag svara på dina frågor.
0768136898

Birgit Ramqvist 22.02.2017 18:29

Så fantastiskt mycket fina saker du har gjort <3

Margrit Lingsjö 05.02.2017 19:59

Hej Eva-Britt! Den fina mattan vi skulle ha under köksbordet är alldeles för vacker att gömma under bordet. Den är ett blickfång framför soffan på verandan!

Karin 08.10.2016 11:36

Men vilken fin hemsida och vilka fina alster :)

Cala Trygg 22.07.2016 16:42

Såå många fina vävar och andra textilier här på en mkt fin o välgjord hemsida Dessutom vacker och rogivande musik! Underbart!

Lillgerd Englund 18.05.2016 10:03

Hej!
Kan man köpa direkt från dig? Dina fårskinnskuddar för otroligt vackra. Måste säga, att din hemsida är den finaste och vackraste jag sett.

Lena 22.01.2016 13:08

Hej, Kan man köpa vävnotor av dig?
Den stora ripsmattan är ju helt fantastiskt fin.

Petra 02.12.2015 23:32

Hur gör man om man vill beställa?
Mvh Petra Paul

Mirva Söderström 22.03.2015 19:51

Såååå otroligt fina vävnader och skinn saker du gör och ett extra + för en fin hemsida

Pia Öberg 20.03.2015 14:15

Hej! Har sett dina fina mattor som Emma Hult har och skulle vilja ha liknande. Kan man få beställa? Mvh Pia

Inger Sigurd 14.10.2014 18:59

Ja men hjärtanes så fina saker du har gjort Eva-Britt Det är ju inte i närheten av vad jag gör...Så fint..Gillar jag skarpt..du är duktig du. Kram

Ingrid Larsson 29.08.2014 08:40

Oh sö myche fint!

Kram
Ingrid

Ulla Olausson 19.03.2014 11:47

Vilka vackra vävnader och skinnarbeten du gjort Eva- Britt. Trevligt att träffas i Äppelbo tråkigt att jag inte kunde vara med er hela tiden.
kram Ulla Olausson

Lena Wadstedt 04.03.2014 15:16

Otroligt vacker hemsida. Du gör så vackra saker Eva-Britt!!!!

BARBRO R ERNLUND 01.02.2014 08:51

Vad imponerad jag blev av allt fint du gjort, både av dina alster och hemsida. Kram

Linda 31.01.2014 21:28

Vad duktig du är faster ❤ jätte fina saker och en fin hemsida! Kram

carina 31.01.2014 08:32

så fina saker,kommer och kickar in då då för insp av dina fina handarbeten.
mvh carina

Annika hjärtström 31.01.2014 08:31

Ohh vilka vackra saker. <3

Pirkko .Nielsen 30.01.2014 22:51

Så otroligt fina saker du lyckas åstadkomma,kreativitet på högsta nivå.inte första gången jag tittar in här,inte heller sista, vackert.sååå vackert.Kramar.

Barbro Bransell 23.11.2013 11:02

Vilka fina alster du har gjort. Superduktig !!! Kram!!

Marie Nilsson 11.06.2013 11:07

jätte fiiiiin sida! bra mamma!

Monica Backman 19.04.2013 23:27

Vilka fina kuddar i fårskinn och löpare ! Kram Monica !

Monica Jansson 19.04.2013 19:11

Vilka konstverk du gör, så otroligt fint!

| Svar

Senaste kommentarer

06.11 | 21:58

Hej,
Säljer du kuddar med vävtyg och fårskinn?
Mvh, Anna

11.10 | 07:37

Hej! Nu är vårt andra barnbarn på gång och vi är säkra på att barnet vill ha en lika fin nalle som sin storasyster. Kan jag beställa en?/Berit i Aspeboda,Falun

18.09 | 13:10

Hej!
Jag undrar om det finns nallar att beställa? Tycker de på bilderna är så fina!
Mvh Linda

24.05 | 08:04

Vad du är DUKTIG Eva -Britt STOOOR KRAM från Ingrid